Tapecirani namještaj dio je pokućstva koji je najviše izložen prljanju, a najteže se čisti. Najveći uzrok zaprljanju tapeciranih presvlaka su ruke namazane kremama. One su pravi magnet za ostala onečišćenja, kao što je npr. boja koja se skida s dnevnih novina i časopisa, pa kad se sve to zalijepi na tekstilnu presvlaku, nastaju vrlo tvrdokorne mrlje. Ništa manji problem nisu osušeni tragovi prolivenog pića: sokova, mlijeka, vina, kave i čaja.

Naši mališani, kao i kućni ljubimci, također zdušno sudjeluju u prljanju namještaja. Djeca šaraju raznim vrstama boja posvuda, brišu ručice (i nosiće) u sve što im se nađe pri ruci, makar to bila i tatina najdraža fotelja.

Koža bi se svake godine trebala očistiti, zatim nahraniti, a na kraju i zaštititi odgovarajućim sredstvima. Na taj način koža će ostati mekana, sjajna i glatka, te neće popucati ni promijeniti boju.

Sredstvima za čišćenje u domaćinstvu kožu je nemoguće kvalitetno očistiti, a ni njegovati. Time se koža svakim danom troši, umjesto da dobiva na kvaliteti i ljepoti koju imaju samo stare, stručno održavane kožne garniture.